Bada mer för hälsans skull

Har du ett badkar hemma finns det stora möjligheter till en bättre hälsa. När du kommer hem spänd och stressad efter en lång arbetsdag eller ett hårt träningspass kan du gå direkt in i badrummet och tappa upp ett varmt bad. Att göra badandet till en vana är en god investering för hälsan: det kan bland annat förbättra sömnen och göra dig mer avslappnad.

Ett vanligt emaljerat badkar är inte att underskatta, även om mer lyxigare varianter såsom badtunnor har blivit omåttligt populära de senaste åren. Hos https://badspecialisten.se/kat/badtunnor/ finns både de så populära vedeldade tunnorna och eldrivna motsvarigheter. Att ha tillgång till en badtunna ger goda möjligheter att kombinera de hälsobringande effekterna av det varma vattnet med gott sällskap och frisk luft.

”Badtunnorna kan med fördel användas året om och ett varmt bad under stjärnklar himmel en kall decemberkväll lockar många”, skriver Göteborgsposten i en nyhetsartikel.

Varma bad gör gott för hälsan

badNär du väl upptäcker hälsofördelarna med varma bad kan även du bli en riktig badentusiast. Det finns många olika rörelser inom badandets konst; utebad, kallbad, wild swimming och massagebad för att nämna några. Att bada gör verkligen gott för hälsan. Varma bad förbättrar sömnkvaliteten och gör gott för huden. Moderna studier har även visat att varma bad både bränner kalorier och sänker blodsockret.

Massagebadkar mot ömmande muskler

För att lyfta badandet en nivå kan du köpa ett badkar som har förmågan att skicka ut bubblor och vattenstrålar. Sådana massagebadkar är utmärkta för att ge trötta och stela muskler en välbehövlig omgång. Kombinationen av avslappnande värme och stimulerande strålar underlättar både för muskler och hjärna att återhämta sig efter efter hårt träningspass eller en lång arbetsdag.