Hitta balans i både kropp och själ

I en hektisk vardag är det lätt att prioritera bort sitt egna välmående. Effekterna märks inte genast men efter några år med stress, stillasittande och dålig kost kommer tröttheten smygande. Den goda nyheten är att det aldrig är för sent att skaffa sig bättre vanor för att hitta en inre balans.

Allt fler känner att de inte räcker till – vardagspusslet med jobb och familj blir lätt övermäktigt. Ofta är egentid, träning och nyttig mat det som prioriteras bort först. För att hitta tillbaka till en balanserad vardag där du mår bra i både kropp och själ är det viktigt att skapa hälsosamma rutiner.

Ta små steg mot välmående i vardag

Stora förändringar börjar ofta med små steg. Försök få in rörelse och mindfulness i vardagen genom att skapa rutiner som är enkla att följa. Börja alltid dagen med en kort promenad eller ett 10 minuters yogapass. Komplettera gärna din kost med tillskott från https://www.vitalplus.se/ för att säkerställa att du få i dig alla vitaminer och mineraler du behöver. Att förändra sitt liv till det bättre kan verka övermäktigt när du är mitt i stressen och känner att både kropp och själ är i obalans. Men genom att göra förändringen i små steg bygger du långsamt upp goda vanor och kan hitta tillbaka till dig själv.

Meditera för större närvaro

Mindfulness är en slags närvaro i vardagen som många eftersträvar. Det är en slags meditation där du strävar efter att fokusera på nuet och släppa ångest, stress och oro. En enkel mindfulnessövning att testa i vardagen är att under 5 minuter låta känslor och tankar flöda fritt utan att fastna eller döma. Känslorna får bara finnas och du accepterar att de är som de är. Försök inte påverka dem och bli inte arg eller upprörd. Andas lugnt och stilla. Känn efter om det gör någon skillnad?