D-vitamin viktig för yoga

Enligt undersökningar är folk som tränar yoga mer benägna att äta hälsosamt och tänka på sin hälsa. Kanske har det att göra med att yoga är mer än bara träning och man ”köper” ett helt koncept som yogaentusiast. Ett aktivt liv är nödvändigt för att må bra, men för att kunna ha ett aktivt liv krävs olika komponenter. Näring, sömn – och kanske en dos kärlek också.

Yoga och Vitaepro är en bra kombination för den som vill säkerställa att få i sig alla nödvändiga beståndsdelar i näringscykeln. Det är nämligen så att det kan vara svårt att komma igång med yoga om man upplever att kroppen känns stel och ”ovillig” att aktiviera sig. Många upplever att vitaepro hjälper kroppen att komma igång.

Vi ska titta närmre på vad vi som älskar yoga möter för utmaningar och vad som får oss att må bättre. 

D-vitamin kan hjälpa dig komma igång

Folk som tränar yoga sover bättre, äter bättre, har stärkt självförtroende och får mindre ont i leder. I fall fall om man får tro Aftonbladet, som visar på en studie som undersökt just de positiva hälsofördelarna med att träna yoga. Men för att komma igång med yoga behöver man redan från början vara vid bra hälsa. Annars kan man lätt få ont och känna att yogan inte hjälper en.

I yoga tränar man mycket muskler. För att kunna bibehålla muskelfunktionen måste kroppen bland annat ha D-vitamin. Känner man att man blir förhindrar med att börja yoga för att musklerna värker och lederna känns stela kan man prova att tillsätta D-vitamin i sin kost. Det kan också vara bra att få i sig en god sammansättning av vitaminer och mineraler.

Här får ni en inspirerande video om hur man kan träna bort stress. Adrienne är en välkänd yogainstruktör och många känner sig mycket bekväma med hennes guidning. Kanske kan det funka för många att bli peppade på att komma igång? Lycka till!