Så stärker du immunförsvaret

Om du har ett starkt immunförsvar kommer din kropp vara mer motståndskraftig mot olika virus. För att minska risken att drabbas hårt av virus och bakterier är det bra att leva hälsosamt. Fokusera på bra näringsrik mat, sömn och motion.

Coronavirsuet härjar fortfarande och risken att drabbas av viruset är fortfarande hög. Om du misstänker att du kanske har fått covid-19 är det viktigt att du testar dig snabbt. Det kan också vara bra att göra ett antikroppstest om du tror att du har haft sjukdomen. Hos https://www.doclab.se/ kan du boka tid för provtagning alla dagar i veckan. Du kan också göra ett PCR-test om du tänker åka utomlands. För att undvika corona i sommar ska du försöka hålla avstånd och inte umgås med någon som har förkylningssymptom. Försök att umgås utomhus i möjligaste mån.

Att immunförsvaret är starkt är viktigt

Virus,Attack;,Defend,From,The,Virus,Concept;För att minska risken att få covid-19 och eventuellt bli mindre sjuk om du skulle få viruset är det bra att stärka ditt immunförsvar. Immunförsvaret spelar en stor roll för din kropp och ditt välmående. Kort sagt är immunförsvaret kroppens naturliga försvarsmekanism mot skadliga ämnen som bakterier och virus. Hur starkt immunförsvaret är påverkar helt enkelt din kropps förmåga att bekämpa virus och bakterier och hur snabbt du blir frisk efter en infektion. För att immunförsvaret ska vara starkt är det bland annat viktigt att du äter näringsrik och varierad kost. Försök att äta mycket grönsaker och frukt för att få i dig de vitaminer och mineraler du behöver.

Prioritera sömn och motion

Att träna stärker också immunförsvaret. Regelbunden aktivitet är viktigt för att kroppen ska fungera som den ska. Att stressa är direkt negativt för immunförsvaret och därför är det viktigt att du har bra verktyg som lugnar ner dig. Yoga kan vara väldigt bra och effektivt mot stress. Men även promenader ute i naturen är bra för minska stress. Att sova tillräckligt mycket och bra är också stärkande. När du sover får både kroppen och knoppen återhämta sig ordentligt. Att röka och dricka alkohol i stora mängder är något som bryter ner immunförsvaret. Det är många delar som du behöver se över om du vill ha ett starkt immunförsvar. Om du vill bli mer hälsosam i vardagen är bra kost, regelbunden motion och tillräckligt med sömn nyckeln.