Hälsotrenden fortsätter

Det pågår en hälsotrend i Sverige. Allt fler skaffar gymkort och går på diverse pass för att må bra och komma i form. Likaså tar sig många ut i löpspåren för att njuta av motion och friskluft. Det är verkligen härligt att se, hur folk tar hand om sig mer och mer. Man ser också nu till sommaren att allt fler lägger sin semester på träning snarare än att bara lata sig vid stranden. I en artikel från Metro har man skrivit att de har blivit en ökad efterfråga på träningsresor. Löpning, yoga och tennis är några av de saker som folk sysselsätter sig med. Yoga är ju också perfekt att sysselsätta sig med när det är så varmt ute som det är på sommaren. Då kan man träna i lugn och ro, men ändå anstränga sig till det yttersta. Den hälsotrend som drar över Sverige just nu påverkar också vad vi äter, och någonting som märkts av är att den gjort att vi shoppar mer mat. Det har man skrivit om i en artikel från Svenska Dagbladet. Så här inleder de:

Skatteåterbäringen gav inte någon märkbar skjuts till handeln och försäljningen fortsätter att hanka sig fram. Ny statistik visar att svenska hushåll lade mindre pengar på skor, träningskläder och elektronik i juni månad i år än i fjol. Men det finns undantag. Sommar, grilltider och midsommar fick oss att lägga mer pengar på mat under juni månad. Försäljningen i matvarubutikerna drivs delvis av prisökningar, men även av en hälsotrend och ett ökat matintresse.

Dock är det många som tyvärr känner att de inte har riktigt med tid för ett hälsosamt liv. Det är förståeligt eftersom vi bor i ett väldigt stressat samhälle. Att hinna med jobb, hämtning och lämning på dagis eller skola, matlagning, städning med mera göra att man lätt fastnar i ett mönster där träning inte är inräknat. Det går dock att vända en otränad trend genom att se över ens rutiner. Några saker som exempelvis kan göras är att använda sig av möjligheterna att få mat hem till dörren. Då kan man också se att det är nyttig mat som levereras, så slipper man bli suktad av godsakerna i butiken. På www.matkasse.nu kan du se över vilka olika alternativ som det finns att välja mellan. Det tillkommer också ofta recept till dessa matkassar, vilket gör att du inte behöver lägga tid till att fundera på vad du ska laga för någonting till middag.

Mycket tyder också på att den här hälsotrenden håller i sig, vilket är glädjande att se. Om du är en av de som inte riktigt har kommit in i den hälsosamma livsstil är just nu ett perfekt tillfälle att börja. Bli inspirerad av din omgivning och känn glädjen idet endorfinerna ger och låt ovanor som tobak och sötsaker bli ett minne. Du kommer absolut inte att ångra dig, utan endast må mycket bättre!