Upptäck yogan och bra yogakläder

Har du inte hunnit bli helt frälst av yoga än eller är du en god bit på väg? Det finns många olika typer av yoga och många olika sätt att utföra träningen på. Mer om detta kan du läsa här i artikeln tillsammans med bra tips vad gäller yogakläder för träningstillfället.

Att träna yoga innebär att man behöver väldigt bekväma och rörliga yogakläder, allt för att kunna vara så rörlig och flexibel som möjligt. Oavsett om det handlar om bikramyoga, då man inte behöver mycket kläder alls, eller fitnessyoga så är klädernas funktionalitet a och o.

Först och främst gäller det att man bär kläder som man själv känner sig bekväm i. Sedan är det viktigt att de har egenskaper som gör att de behåller sin funktionalitet under hela träningspasset. Det kan handla om bra resor i midjan på träningsbyxorna som håller byxorna på rätt plats eller en sport-bh som inte åker runt och behöver bli tillfixad efter varje rörelse.

Det smartaste är att klä sig i bra absorberande material då man oftast svettas väldigt mycket under ett träningspass. Om man undviker bomull som ger stora svettfläckar och inte torkar snabbt kommer man långt i funktionaliteten vilket gör hela träningspasset mycket roligare.

Upptäck yoga på ditt eget sätt

Yogan har blivit större och större i landet när många har upptäckt vilken påverkan yogan har på hälsan. Många har upptäckt att de mår bättre, både fysiskt och psykiskt, med hjälp av yogan som träningsform. Man kan hitta sin alldeles egna typ av yoga och forma träningspasset på det sättet man själv vill och tycker om.

Nu såhär inför sommaren är det många som satsar på att vara med och träna på yogaklasser utomhus, såsom i parker eller på stranden vilket är bra platser för att kunna njuta av sommaren och den friska luften. Men det finns också dem som väljer att utmana sig själva lite mer och tränar yoga ute i extrema klimat, som till exempel ute på isen under vintern.

När det är fint väder är det härligare att vara ute och träna än att vara inomhus, säger Hyltse, deltagare på ett yogapass på stranden.

Det anordnas även mässor där man kan delta och testa på olika former av yogaträning. Förra helgen hölls till exempel Yoga games i Göteborg där tusentals deltog i olika yogaklasser.

Testa dig fram och upptäck vilken typ av yoga som är just din favorit!