Yoga för bättre hälsa

yogaMånga upplever en stelhet på jobbet efter långa dagar och stressrelaterade sjukdomar ökar överlag. Med yoga som paus i vardagen kan man uppnå fantastiska resultat. Yoga är inte bara för de smala och vältränade – det är något för alla!

Genom att träna yoga och äta kosttillskott från exempelvis http://www.vitaepro.com får man en balans för både kropp och själ i vintermörkret. För att minska stress, bli mindre stel och samtidigt få motion är yoga som på jobbet ett alternativ. För många är det en väg tillbaka från stress och osäkerhet, men också en permanent livsstil.

Yoga som stressförebyggande träning

Det har blivit allt vanligare att erbjuda yoga på arbetstid, för att medarbetare ska må bättre i både kropp och själ. I en artikel från Sveriges Radio kan man läsa om räddningstjänsten i Skåne Nordväst, där allt från brandmän till annan personal från träna yoga gratis på lunchen en dag per vecka. Detta har varit ett uppskattat inslag med syfte att minska stressrelaterade påfrestningar och fysiska åkommor från arbetet. Några vittnar om försvunnen huvudvärk och botade spänningar efter yogapassen.

Mental och kroppslig träning för alla

Fördomen om att yoga skulle vara för vältränade och smala människor har bokstavligen fått bevis om att det inte är så. Dana Falsetti hittade en balans i sig själv genom yogan och hon har nu blivit en inspiratör för kroppaktivism, hon visar på att man faktiskt kan utöva yoga trots att man varken är smal eller vältränad sedan tidigare, skriver Expressen. Yoga är något för alla och är en resa som man tar sig igenom i egen takt för kroppslig och mental utveckling.

Johanna tog sig tillbaka från sjukskrivningen genom yoga, såhär säger hon till GP:

”I början var det nog intresset för rörelserna, att jag kunde hitta in till yogan den vägen. Sen upptäcker man hur mycket mer det finns, att det är mycket djupare än så. Som att man får möta en del obehagliga upplevelser, som man kanske inte vill eller hinner möta annars i den hektiska vardagen. Allt det där får utrymme att ta lite plats när man blir stilla. Man blir stark av yoga och får en rörlig kropp. Men för mig handlar mycket om att få vara i nuet, att mentalt få vara avslappnad, att inte behöva tänka så mycket på vad jag gör, eller vad som finns runt om. Det ger mig ett lugn.”