Att vara tillfreds med sitt utseende

Att vara tillfreds med sitt utseende är ingen lätt sak, alla vill se bra ut och många stressar upp sig över hur det ser ut. Det blir en ond cirkel då utseendet påverkas negativt av vårt stressande. Det är viktigt för vårt välmående att känna oss nöjda, men med utseendet är de flesta inte nöjda. Stressen vi känner inombords åldrar vårt utseende, det ger oss mörka ringar, trött hy och gör så att vi går upp i vikt. Något som också händer är att vi får rynkor, rynkor som sätter sig som bekymrade streck i pannan och runt munnen som drar ner mungiporna i en ledsen min.

De första rynktecknen uppträder i regel runt munnen, i pannan och kring ögonen. Bästa sättet att dämpa dem är dels att se över din hudvård generellt, eftersom det ofta är torrhetslinjer som sedan övergår till att bli rynkor. En bra fuktad hud drabbas alltså inte lika tidigt av kråksparkar som en torr.

Att få bort rynkor är helt omöjligt när de väl har kommit, enda sättet är att injicera botox och släta ut rynkorna, Läs mer här om hur botox funkar.

Avslappnat ansikte och lugn själ

Det finns ett sätt att lugna sin själ och det är bland annat genom att meditera och utöva yoga. Personer som utövar yoga dagligen har ofta ett avslappnat och slätt ansikte, det är ingen tillfällighet. Är du lugn i själen så syns det även på ditt ansikte. Du blir också mer vältränad av yoga och det kan definitivt öka välbefinnandet och självkänslan.