Hitta en balans mellan hälsosam kost och njutning

Hälsosamt leverne är något som majoriteten idag faktiskt eftersträvar. Vi har aldrig tidigare blivit matade med information, tips, råd och rön om just hälsa, träning, dieter, sjukdomar relaterade till vikt och så vidare som vi blir via medierna idag. Och det verkar fungera. Idag är det fler och fler som faktiskt ser träning som en naturlig del av sin vardag. Att tänka på vad man stoppar i sig är också något som allt fler ser som en självklarhet. Intresset för halvfabrikat och dåliga råvaror har minskat markant och vi har idag en större kunskap om och intresse för bra råvaror som dessutom gärna får vara ekologiska och närproducerade för att även vara snälla mot miljön.

Snart är det juletider och många av oss kommer då att stoppa i oss stora mängder onyttigheter som bullar, godis, alkohol och massvis av kodhydrater. Detta är väl inte direkt drömmen för vår kropp och hälsa men saken är den att man faktiskt måste få unna sig ren njutning då och då. Att äta julens godsaker utan dåligt samvete eller att unna sig en härlig maträtt som nötytterfilé med majskaka, grillad paprika, spenat och rödvinssky eller en härligt gräddig pasta är sådan som gör under för själen. Vårt inre, mentala välmående är ju faktiskt minst lika viktigt som vårt fysiska välmående och hälsa så självklart måste även själen så sig sin njutning ibland.

”I maj ökade restaurangbranschens försäljningsvolym med 5,6 procent och kaféer och konditorier stod för den största försäljningsökningen. Enligt Statistiska centralbyrån ökade kaféernas försäljning med 14,5 procent jämfört med samma period förra året.

– Fika är gott, det är livets goda och det är ett enkelt och lätt sätt att umgås, säger Katarina Lindahl.”