Skrikande barn kan vara sjukt barn

Många som bestämmer sig för att börja med yoga gör det för att de vill stressa ner och finna en stund för avkoppling i sina liv. Man kanske arbetar heltid, har småbarn som ska hämtas och lämnas på dagis, mat som ska lagas, räkningar som ska betalas

Man lever med andra ord ett stressfyllt liv. Ett yogapass kan då kännas som ett mycket välkommet inslag i ens annars fullspäckade schema. Men tänk om ens barn skriker och bråkar varenda gång man ska ge sig iväg på sitt yogapass? En gång kanske man klarar av det, men om det sker upprepade gånger, vad bör man göra då? Istället för att bli arg på sitt barn och straffa det på olika sätt bör man ta med i beräkningen att barnet kanske är sjukt. Här följer några symptom som barn kan uppvisa, och som man i så fall genast ska kontakta vårdcentralen om:

  • Barnet har feber över 40 grader.
  • Öm och/eller svullen mage.
  • Vill eller kan inte gå.
  • Gråter i mer än två till tre timmar i sträck.

Om man behöver vända sig till en barnavårdscentral i Göteborg finns Din Kliniks BVC, vars hemsida finns här: http://www.dinklinik.se/BVCBarnavårdcentral.aspx Det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra när det gäller barn och sjukdomar. Hellre ringa ett samtal för mycket till vårdcentralen än ett för lite!