Vad kan ett yogaläger medföra

Har du någon gång prövat yoga? Och om du har det så kan det upplevelsen skilja sig oerhörd beroende på vilken anläggning du befann dig på. I takt med att det blir allt vanligare att utöva yoga så har i princip alla träningsanläggningar minst ett yogapass i veckan som ofta är fullsatt och över trettio utövare. Och då yogan i första hand handlar om avslappning och att finna sin andning och sig själv kan det vara svårt när en får trängas med många andra i ett rum där syret snart tar slut. För att verkligen hitta ditt lugnt kan det därav vara bra att besöka ett läger, eller ta yogan i egna händer och köra egna pass.

Tre vägar till lugn

  • Antingen så väljer du att utöva yoga själv då du känner att ett Friskispass är för stressigt men ett läger är för lugnt. På Stylepit finner du både träningskläder men även bra yogamattor du kan köpa för att få till den rätta stämningen. Befinner du dig i ditt hem kan det även passa bra om du köper lite lugnande rökelser eller armodofter samt att tända ljus. Det är även bra om du införskaffar dig en bra bok där du kan lära dig grunderna samt kollar upp olika videos för hur du ska röra dig för att göra de olika momenten rätt.
  • När det kommer till läger så kan du ta det på din egen nivå – det är även det som yogan handlar om. Och då får du lära känna yogan på ett annat plan. På Dn.se finns det en bra artikel om dessa läger och vad man bör tänka på. En punkt är att du bör vara morgonpigg då det är bra att vara uppe och göra de första övningarna när solen går upp.
  • Den tredje vägen är att köpa det där träningskortet och både träna styrka men även lägga in ett lugnande yogapass som avbrytning. För vissa passar detta helt utmärkt och som sagt så handlar det om att du själv måste finna din balans och hur din andning är bäst. Det är då du mår som bäst.

Lycka till med din yoga. Namaste!