Yoga, meditation och ekologiskt leverne

I och med den ökade fokusen på både fysisk och psykisk hälsa är det inte särskilt förvånande att yoga, i dess olika former, verkligen har blivit allt mer populärt de senaste åren. Yoga är en perfekt träningsform för både den fysiska och den mentala hälsan. Mycket inom yoga handlar om rätt andning och olika sätt att hitta en balans och ro i kropp och själ.

Många människor väljer självklart yoga för att det är en otroligt skön och harmonisk träningsform som gör att du blir stark men samtidigt mjuk och smidig. Andra går regelbundet på någon form av yoga just för att hitta den där inre ron och lugnet som kan vara svår att hitta i vårt stressiga samhälle.

För den hängivna yogautövaren är det vanligt att kombinera yogan med en viss typ av livsstil som ofta innehåller meditation och ett ekologiskt leverne. Att ta hand om sin hälsa, sitt inre välmående och samtidigt bidra till en mer välmående planet genom att köpa råvaror som är ekologiska och närproducerade är för många en självklarhet och det enda rätta sättet att leva. Ekologiska råvaror finns i nästan varenda livsmedelsbutik och dessutom finns det idag många helt ekologiska butiker som har ett gigantiskt ekologiskt sortiment av både färska råvaror och torrvaror som ekologiskt te, pasta eller müsli. Många väljer dock att köpa till exempel te på nätet eftersom det där finns ett avsevärt mycket större utbud av färger, sorter och smaker.

Oavsett om man vill leva ett ekologiskt liv, meditera och så vidare eller om man är på jakt efter en härlig träningsform som ökar både styrka, rörlighet och välmående så är yoga en träningsform som alla borde ge en chans. I videon nedan ser ni hur det kan se ut p en Bikramyoga-lektion.